Hiçbir acı ve ağrı hissi oluşmaz. Ciltte yapılan yoğun uygulamadan dolayı hafif bir kızarıklık ve yanma hissi olabilir, kısa bir müddet içerisinde geçer.
Klasik bakımda uygulanan temizleme ,peeling,buhar,maske, nemlendirme masaj adımlarının hepsi medikal cilt bakımında da uygulanmakla birlikte ciltteki soruna yönelik tamamen medikal ürünlerle yapılan en az 3 ve daha fazla seans olarak uygulanan bakım protokollerini içerir.
Cilt nemlenir, yenilenir,parlar.Soğutucu başlık solüsyonların uygulanmasından sonra gözeneklerde küçültme etkisine sahiptir,oksijen sprey molekülleri aracılığıyla cildin oksijen ihtiyacını giderir cilt nefes alır. RF, radyofrekans ile cilt ve cilt altı dokularda ısı artışı sağlanır, kolajen lifler yenilenir.
Özellikle akne ve gözenek gibi sorunlarda tadeviye yönelik işlemlerde 1 hafta ara ile 3-6 seans önerilir.Sadece bakım ve temizleme işlemlerinde ayda 1 seans yeterli olur.
İşlemden sonra 1 gün makyaj yapılmamalı, cildin uygulanan solüsyonları iyice emmesi ve cilt altında etkisinin devamı için en az 6 saat suyla temas olunmamalı.
Lazer ışınları sadece kıl köklerini etkiler buda 2.5mm derinliktir, iç organlara ulaşması mümkün olmadığı için her hangi bir zararı yoktur.
İnsan vücudunda kıllar anajen, katojen ve telojen evrelerde bulunur.Lazer kıl kökünü sadece anajen evrede etkiler ve kılların hepsi bu evrede olmayacağı için tüm vücutda 5 ile 8, yüz bölgesinde 6 ile 10 seans civarında sürmektedir. Cilt tipi, kıl rengi ve kalınlığı, yaş faktörleri seans sayısını etkiler.
Kişinin yaş, kıl ve cilt tipi daha önce lazer epilasyon işlemi yapılıp yapılmadığı, seans aralıklarında belirleyicidir. İdeal seans aralığı 4 ile 6 haftadır.
Kalıcı makyaj uygulamasında uzman ve hijyen kurallarına uyulması çok önemlidir.Kalıcı makyaj uygulamasını yapacak kişi tam anlamıyla profesyonel olmalıdır. Kullanılan boya uygulanırken kullanılan makine ve malzemelerin tek seferlik ve steril olması çok önemlidir. Kalıcı makyaj uygulamasından sonra cilde kısa bir süre su değdirilmemelidir bu durum cildin tonuna ve yapısına göre değişebilir. En az iki hafta hamam ve saunadan uzak durmanız gerekir. Kalıcı makyaj uygulanan bölgelerde kişinin cilt yapısına bağlı olarak kabuklanmalar oluşabilir ve bu kabukları soymak makyajın kalitesini düşürür. Kalıcı makyaj uygulamasından sonra yaklaşık bir ay kadar direkt güneş ışınlarından ve solaryumdan kaçınmalısınız. Daha sonrasında ise güneşe çıkmadan yarım saat önce mutlaka güneş koruyucu kremler kullanmalısınız.
Kalıcı makyaj sayesinde her an bakımlı görünebilirsiniz. Makyaja ayıracağınız vakti başka aktivitelerle değerlendirebilirsiniz. Eğer farklı bir makyaj uygulamak isterseniz kalıcı makyajın üzerine normal makyajınızı yapabilirsiniz. Ayrıca güzel yapılmış makyaj sizi olduğunuzdan daha genç gösterecektir.
Sedef hastalığı gibi dermatoloji hastalıklara sahip olan insanlarda ve keloid oluşumuna genetik olarak yatkın olan kişilerde kalıcı makyaj uygulaması tavsiye edilmemektedir. Hamilelere, şeker hastalarına, gözlerinde akma ve iltihap, arpacık, et beni olan kişilere kalıcı makyaj uygulanmamalıdır. Ayrıca adet döneminde acı daha çok hissedildiği için adet bitiminden bir kaç gün sonra kalıcı makyaj uygulanması önerilir.